Pompe de apa

Descrescator
pe pagină

Pompa submersibila - Pompe de apa

In categoria accesoriilor de gradina va oferim pompe pentru apa curata si murdara, hidrofoare, motopompe profesionale pe benzina, diferite capacitati: 400 W, 500 W, 600 W, 750 W, 800 W, 1100 W.

Cum functioneaza pompa de apa?

Pompele se scufunda vertical in apa, iar sub rotatiile motorului centrifugal, apa este supusa unei forte centrifuge. Prin aceasta actiune, o parte din energia cinetica este transformata in energie potentiala, iar presiunea care rezulta impinge apa spre suprafata. Pompa submersibila nu face zgomot si nu are nevoie de un spatiu special precum un hidrofor.

Caracteristici pompe submersibile

Exista doua tipuri de pompe submersibile: pompe de apa murdara sau pompe de apa curata. Verifica dimensiunea maxima a impuritatilor care pot fi pompate si alege pompa potrivita pentru nevoile tale. Pompele submersibile se utilizeaza la drenarea apei, lichidelor in miscare, pentru golirea rezervoarelor de apa, beciuri, barci, pentru pomparea apei din surse de apa si containere. Sunt ideale pentru lucrul cu apa cu reziduuri de dimensiuni mici, cu impuritati, depuneri sau tulburi. Pompele sunt complet etanse si pot fi scufundate la o adancime maxima de 7-8 m. Temperatura maxima a lichidelor pompate nu trebuie sa depaseasca 35° C.

Pompele de apa NU se utilizeaza la:

  • lichide corozive
  • lichide usor inflamabile sau explozive ( cum ar fi benzina, motorina, parafina, diluanti etc)
  • grasimi, uleiuri
  • apa sarata sau contaminata de la toaleta

Articole despre Pompe de apa

Hidrofor sau pompa submersibila: ce alegem?

Atunci cand ne confruntam cu lipsa apei potabile, alternativa cea mai usoara este instalarea unei pompe sau a unui hidrofor care sa asigure alimentarea cu apa. In agricultura, o pompa submersibila ne ajuta sa controlam surplusul sau lipsa apei, in inginerie sau domeniul constructiilor furnizeaza apa indiferent de mediul de lucru.

Ce trebuie sa stii despre pompele submersibile

Pompele submersibile sunt aparate care pot fi scufundate complet in apa si care imping apa la suprafata datorita motorului puternic. Apa este trasa in pompa, prima data in admisie, de unde rotorul o impinge spre suprafata.