Pompe de apa

Filtre
24 48 96
produse/pagina
24 48 96
produse/pagina

Nu ai gasit produsul cautat?

Contacteaza-ne

Pompe de apa

In categoria accesoriilor de gradina va oferim pompe pentru apa curata si murdara, hidrofoare, motopompe profesionale pe benzina, diferite capacitati: 400 W, 500 W, 600 W, 750 W, 800 W, 1100 W.

Cum functioneaza pompa de apa?

Pompele se scufunda vertical in apa, iar sub rotatiile motorului centrifugal, apa este supusa unei forte centrifuge. Prin aceasta actiune, o parte din energia cinetica este transformata in energie potentiala, iar presiunea care rezulta impinge apa spre suprafata. Pompa submersibila nu face zgomot si nu are nevoie de un spatiu special precum un hidrofor.

Caracteristici pompe submersibile

Exista doua tipuri de pompe submersibile: pompe de apa murdara sau pompe de apa curata. Verifica dimensiunea maxima a impuritatilor care pot fi pompate si alege pompa potrivita pentru nevoile tale. Pompele submersibile se utilizeaza la drenarea apei, lichidelor in miscare, pentru golirea rezervoarelor de apa, beciuri, barci, pentru pomparea apei din surse de apa si containere. Sunt ideale pentru lucrul cu apa cu reziduuri de dimensiuni mici, cu impuritati, depuneri sau tulburi. Pompele sunt complet etanse si pot fi scufundate la o adancime maxima de 7-8 m. Temperatura maxima a lichidelor pompate nu trebuie sa depaseasca 35° C.

Pompele de apa NU se utilizeaza la:

  • lichide corozive
  • lichide usor inflamabile sau explozive ( cum ar fi benzina, motorina, parafina, diluanti etc)
  • grasimi, uleiuri
  • apa sarata sau contaminata de la toaleta