Aparate sudura MIG MAG

Descrescator
pe pagină
  1. 1
  2. 2

Aparate sudura MIG MAG

In aceasta categorie de echipamente si aparate de sudura va oferim aparate sudura MIG MAG compacte sau sisteme complete, cu alimentare de 230V, 380V- 400 V. Va punem la dispozitie aparate de sudura atat pentru activitati in mici ateliere, service-uri auto, constructii, aplicatii usoare de intretinere si reparatii, cat si aparate de sudura pentru uz industrial.

Aparate pentru uz industrial-profesional marca Lincoln Electric SUA, pentru uz profesional – uz caznic marca Mafcom.

Procedee de sudare MIG/MAG

Sudarea se poate face cu sarma plina, sarma tubulara cu pulbere rutilica sau bazica si cu sarma tubulara cu autoprotectie (Innershield®).

La procedeul de sudare MIG/MAG ( Metal Inert Gaz / Metal Activ Gaz), arcul electric este format intre capatul unei sarme-electrod continue (bobina) si piesa de sudat, arcul fiind protejat de o atmosfera gazoasa. Gazul de protectie poate fi de tip inert (Argon) sau activ (CO2 sau amestec de Argon si CO2). Sarma este impinsa continuu de catre un mecanism de avans, printr-un pistolet de sudare, catre baia de metal topit. Se poate suda cu sarma plina (GMAW) sau tubulara (FCAW-GS = flux-cored arc welding, gas shielding).

La sudarea cu sarme tubulare cu autoprotectie ( Innershield®) arcul este format intre sarma tubulara si piesa. Fluxul din interiorul sarmei asigura, similar sudarii cu electrozi, atmosfera gazoasa si zgura necesare pentru protectia baii de metal topit, inlocuind gazul de protectie de la sudarea MIG/MAG conventionala.

Aparatele de sudura MIG/MAG

Aparatele de sudura MIG/MAG pot fi clasificate dupa mai multe criterii:

  • Tip sursa: transformator sau invertor
  • Constructie: compacte sau sub forma de sisteme (sursa de putere este separat de derulator)
  • Tip arc electric: aparat sudura MIG/MAG cu arc electric clasic (Constant Voltage /Constat current) sau cu arc pulsat (exista o gama foarte mare de tipuri de puls, acestea diferind de la un producator la altul)
  • Tipul de setare a echipamentului: manuala (operatorul selecteaza tensiunea de sudare si viteza de avans al sarmei) sau sinergica (operatorul selecteaza tipul de material pe care-l sudeaza, tipul de gaz utilizat, dimensiunea /grosimea sarmei, dupa care prin simpla selectare a vitezei de avans al sarmei poate incepe sudarea pentru ca echipamentul de sudare are presetat gama de tensiuni, deci va livra tensiunea necesara)
  • Aparat de sudura MIG/MAG cu transformator: sunt in general rezistente la curenti de alimentare instabili, livreaza un arc electric standard, cu bune rezultate in productie. Fiabilitate mare, mentenata/interventie service de complexitate medie. Dimensiunile aparatelor de sudare MIG/MAG sunt considerabil mai mari in comparatie cu sursele tip invertor si totodata mult mai grele.
  • Aparat de sudura MIG/MAG cu invertor: sunt un nou tip de aparate de sudura, care genereaza valorile de curent necesare prin intermediul circuitelor electronice. Aceste aparate sunt caracterizate de dimensiunile mici, greutatea redusa si mobilitate mare de transport, robuste si fiabile, cu eficienta mare, consum redus de energie, o gama larga de aplicatii, sudura cu rezultate foarte bune, reducerea stropilor, amorsare si reamorsare excelenta. Varful de gama este dotat cu Power Factor Correction activ (PFC) care furnizeaza cu circa 30% mai multa putere la acelasi curent de alimentare si reduce disiparea puterii pe cablul de alimentare cu pana la 50%, conexiune la internet pentru transmitere de date privind productia sau ingradirea de catre ingineri a gamei de curent pe care le poate utiliza sudorul astfel respectandu-se procedura si gama de current agreata /calculata de catre ingineri. Mai mult, unele echipamente permit salvarea de proceduri/parametrii de sudare astfel, printr-o simpla apasare de buton (este posibila activarea aceste functii si de la pistolet) echipamentul urmeaza setarile de la memoria ,,x,,.Vedeti si alte tipuri de invertoare sudura.

Avantajele acestei proceduri de sudare: Viteza mare de sudare. Aspect al cordonului de sudura excelent. Permite sudarea in orice pozitie. Poate fi utilizat pentru o gama extrem de larga de materiale inclusiv Aluminiu, Cupru, Inox , la grosimi de peste 0,3mm

Articole despre Aparate sudura MIG MAG

21 Ianuarie 2019

Ce trebuie sa stii despre procedeele de sudare MIG/MAG

Pentru o sudura de calitate ai nevoie de unelte care sa te ajute sa iti faci treaba cat mai bine. Procedeul de sudare MIG/MAG este unul relativ simplu si rezultatul va fi un cordon de sudura neted si rezistent, iar viteza de sudare mai mare in comparatie cu celelalte procedee de sudura.

25 Ianuarie 2017

Ghid: Cum sa alegi un aparat de sudura

Esti pasionat de bricolaj sau pur si simplu iti place sa rezolvi problemele din gospodarie pe cont propriu? In viata fiecarui mester (fie el profesionist sau de ocazie) vine momentul in care apare necesitatea unui aparat de sudura bun.